La Salamandre

La Salamandre
Koppel-en familietherapie
(Hypno)theraPie en workshop

De salamander gaat door het vuur; wij gaan door beproevingen. Als de salamander gewond raakt, groeien zijn ledematen weer aan en komt hij ongedeerd te voorschijn. In mythen staat die voor regeneratie. Dit is het doel van onze activiteiten, ongeacht wat het aanvankelijke probleem is of wat maakt dat u uw relaties en/of communicatie wilt verbeteren.

Onze benadering is in wezen humanistisch en gebaseerd op de theorieën van Carl Rogers en Thomas Gordon. De nadruk ligt op luisteren met vriendelijkheid, empathie, onvoorwaardelijke acceptatie en niet-oordelen, zodat iedereen zijn eigenliefde en zijn eigen hulpbronnen kan ontwikkelen. De analyse van wat er gebeurt op relationeel niveau tijdens de sessies maakt het mogelijk om de relaties met dierbaren op een dagelijkse basis aan te passen.

De theoretische grondslagen van de opleiding van de therapeute zijn eveneens gebaseerd op de existentiële psychotherapie (de zoektocht naar de zin van leven en dood, Yalom), de analytische stroming (Freud, Jung, Ferenczi), de systemische stroming (Elkaïm), de contextuele benadering (Boszormenyi-Nagy), de narratieve benadering, en de co-creatieve therapie (stroming in Quebec).

« De crisis maakt groei mogelijk »

Guy AUSLOOS

Florence Bergé

Mijn therapeutische benadering is in essentie humanistisch en gebaseerd op de theorieën van Carl Rogers. De nadruk ligt op luisteren met vriendelijkheid, empathie, onvoorwaardelijke acceptatie en niet- oordelen, zodat elke persoon zijn eigen zelfliefde en hulpbronnen kan ontwikkelen. De analyse van wat er in de relatie gebeurt tijdens de sessies maakt het mogelijk de relatie met de geliefden op dagelijkse basis aan te passen.

De theoretische grondslagen van mijn opleiding zijn eveneens gebaseerd op de existentiële psychotherapie (doodsangsten, fundamenteel isolement, vrijheid en gebrek aan zin; Yalom, May), de analytische stroming (Freud, Jung, Ferenczi), de systemische stroming (Elkaïm), de contextuele benadering (Boszormenyi-Nagy), de narratieve benadering, en de co-creatieve therapie (stroming in Québec).

Ik voegde conversationele trauma hypnose (CTH) toe aan deze fundamenten nadat ik me realiseerde dat de problemen van koppels vaak voortkomen uit het feit dat de diepste wond van de ene persoon ontwaakt en schuurt tegen de diepste wond van de andere persoon. Hypnose stelt ons in staat om de trauma’s van elk lid van het koppel te helen, zodat we een grotere sereniteit en openheid in onze uitwisselingen kunnen herontdekken.

Florence Bergé (en cercle)

Onze activiteiten

Van spraak tot zelfvernieuwing

Koppel-en gezinstherapie

Koppel- en gezinstherapie wordt gedefinieerd als psychologische ondersteuning van het individu, het paar of het gezin, ongeacht of de moeilijkheden van relationele, affectieve, seksuele of ouderlijke aard zijn. Koppel- of individuële of consulten.

Individuële therapie

Hulpgesprekken en/of RTP gesprekshypnose voor levensproblemen, malaise, falen, rouwverwerking, relatieproblemen, verwarring, angst, verlies van verlangen of energie, etc. HP of gehandicapten zijn welkom.

methode

Naast de humanistische (CCA), existentiële, systemische en analytische benadering kunnen we een beroep doen op andere hulpinstrumenten, zoals genogram, Eriksoniaanse hypnose, RTP gesprekshypnose, sculpting, symboliseren, verhalen vertellen, haptosynesis en haptonomie.

opleidingen en workshops

Voor jezelf zorgen kan ook betekenen dat je nieuwe concepten moet leren en delen… Relaties, echtpaar en gezin, communicatie, luisteren, respect voor anderen en voor zichzelf, zelfexpressie, persoonlijkheid, dat zijn de thema’s die centraal staan in onze opleidingen.

GetuigenissEN

Voormalige patiënten (of deelnemers) getuigen voor u: het voelt goed om gehoord te worden, het is mogelijk om je trauma's te genezen, de consulten zijn echt nuttig.

Florence is een geweldige luisteraar en deelde veel tips over geweldloze communicatie, die ik met gemak en succes toepas in mijn dagelijks leven. Haar adviezen zijn niet alleen nuttig in de gezinssfeer, maar ook in sociale en professionele relaties. Haar empathie en vriendelijkheid zijn zeer nuttig 🙂

Hélène N.

Thérapie de couple

Ik wil je graag bedanken, Florence, voor de geweldige hulp die je me gegeven hebt, je luisterend oor en je intelligentie die me echt geholpen hebben om de dingen veel duidelijker te zien, en te leren leven met bepaalde onrechtvaardigheden in het leven! Mijn artistieke praktijk is ook enorm verrijkt! Ik ben erg blij dat ik de kans heb gehad om op iemand als jij te “stuiten” en ik zal je contact koesteren!

Marie-J. G.

Thérapie individuelle & hypnose

Je hebt me verrast met je aanpak en je aandachtig luisteren. Ongelooflijke ervaring met deze half-bewuste hypnose sessie op een viscerale angst die mijn maag al jaren in de knoop hield… Bedankt voor deze emotie die naar buiten kon komen en eindelijk wat van de innerlijke spanning kon loslaten… Ik raad het ten zeerste aan!

Jean-Marc H.

Hypnose

Bedankt voor je hulp… U heeft zonder oordeel de juiste woorden gesproken over kwaden die soms ingewikkeld te begrijpen zijn… Snel hebben we het licht gezien dankzij u. Ik kan degenen die in moeilijkheden zitten (wat dan ook) alleen maar aanmoedigen om de stap te durven zetten. Het kan alleen maar positief zijn….

Stéphane P.

Thérapie de couple

Ik beveel Florence Bergé van harte aan voor haar hypnotherapie vaardigheden. Ze werkt aan de blokkades die je tegenhouden om vooruit te komen. Het is een echt moment van ontspanning, heel zacht en haar stem is bemoedigend. Ik was zo ontspannen dat ik niet eens mijn telefoon hoorde rinkelen. Dank je, Florence, voor deze momenten van plezier!

Nadine M.

Hypnose

Neem contact met me op

Bij La Salamandre,
kunt u verschillende opleidingen volgen
om uw relaties te verbeteren.

U kunt ook kiezen voor individuële begeleiding.
Online consultaties op aanvraag.

Wilt u een workshop of training volgen?
U kunt zich inschrijven via het formulier hiernaast.

Een vraag, een suggestie?
Neem gerust contact met me op!