La Salamandre
Koppel-en familietherapie
(hypno)therapie en workshops

Onze activiteiten

Van spraak tot zelfvernieuwing

De salamander gaat door het vuur; wij gaan door beproevingen. Als de salamander gewond raakt, groeien zijn ledematen weer aan en komt hij ongedeerd te voorschijn. In mythen staat die voor regeneratie. Dit is het doel van onze activiteiten, ongeacht wat het aanvankelijke probleem is of wat maakt dat u uw relaties en/of communicatie wilt verbeteren.

Onze benadering is in wezen humanistisch en gebaseerd op de theorieën van Carl Rogers en Thomas Gordon. De nadruk ligt op luisteren met vriendelijkheid, empathie, onvoorwaardelijke acceptatie en niet-oordelen, zodat iedereen zijn eigenliefde en zijn eigen hulpbronnen kan ontwikkelen. De analyse van wat er gebeurt op relationeel niveau tijdens de sessies maakt het mogelijk om de relaties met dierbaren op een dagelijkse basis aan te passen.

De theoretische grondslagen van de opleiding van de therapeute zijn eveneens gebaseerd op de existentiële psychotherapie (de zoektocht naar de zin van leven en dood, Yalom), de analytische stroming (Freud, Jung, Ferenczi), de systemische stroming (Elkaïm), de contextuele benadering (Boszormenyi-Nagy), de narratieve benadering, en de co-creatieve therapie (stroming in Quebec).

De crisis maakt groei mogelijk

Guy Ausloos

  • Koppel- en gezinstherapie wordt gedefinieerd als psychologische ondersteuning van het individu, het paar of het gezin, ongeacht of de moeilijkheden van relationele, affectieve, seksuele of ouderlijke aard zijn. Koppel- of individuële of consulten.

  • Hulpgesprekken en/of RTP gesprekshypnose voor levensproblemen, malaise, falen, rouwverwerking, relatieproblemen, verwarring, angst, verlies van verlangen of energie, etc. HP of gehandicapten zijn welkom.

  • Naast de humanistische (CCA), existentiële, systemische en analytische benadering kunnen we een beroep doen op andere hulpinstrumenten, zoals genogram, Eriksoniaanse hypnose, RTP gesprekshypnose, sculpting, symboliseren, verhalen vertellen, haptosynesis en haptonomie.

  • Voor jezelf zorgen kan ook betekenen dat je nieuwe concepten moet leren en delen... Relaties, echtpaar en gezin, communicatie, luisteren, respect voor anderen en voor zichzelf, zelfexpressie, persoonlijkheid, dat zijn de thema's die centraal staan in onze opleidingen.

Getuigenissen: Voormalige patiënten (of deelnemers) getuigen voor u:
het voelt goed om gehoord te worden, het is mogelijk om je trauma's te genezen, de consulten zijn echt nuttig.

Bij La Salamandre
kunt u verschillende opleidingen volgen
om uw relaties te verbeteren.
U kunt ook kiezen voor individuële begeleiding.
Online consultaties op aanvraag.
Wilt u een workshop of training volgen?

U kunt zich inschrijven via het formulier hiernaast.

Een vraag, een suggestie?
Neem gerust contact met me op!

Neem contact met me op