La Salamandre
Koppel-en familietherapie
(hypno)therapie en workshops

Onze activiteiten

De la parole au renouveau de soi

De salamander gaat door het vuur; wij gaan door beproevingen. Als de salamander gewond raakt, groeien zijn ledematen weer aan en komt hij ongedeerd te voorschijn. In mythen staat die voor regeneratie. Dit is het doel van onze activiteiten, ongeacht wat het aanvankelijke probleem is of wat maakt dat u uw relaties en/of communicatie wilt verbeteren.

Onze benadering is in wezen humanistisch en gebaseerd op de theorieën van Carl Rogers en Thomas Gordon. De nadruk ligt op luisteren met vriendelijkheid, empathie, onvoorwaardelijke acceptatie en niet-oordelen, zodat iedereen zijn eigenliefde en zijn eigen hulpbronnen kan ontwikkelen. De analyse van wat er gebeurt op relationeel niveau tijdens de sessies maakt het mogelijk om de relaties met dierbaren op een dagelijkse basis aan te passen.

De theoretische grondslagen van de opleiding van de therapeute zijn eveneens gebaseerd op de existentiële psychotherapie (de zoektocht naar de zin van leven en dood, Yalom), de analytische stroming (Freud, Jung, Ferenczi), de systemische stroming (Elkaïm), de contextuele benadering (Boszormenyi-Nagy), de narratieve benadering, en de co-creatieve therapie (stroming in Quebec).

De crisis maakt groei mogelijk

Guy Ausloos

  • Koppel- en gezinstherapie wordt gedefinieerd als psychologische ondersteuning van het individu, het paar of het gezin, ongeacht of de moeilijkheden van relationele, affectieve, seksuele of ouderlijke aard zijn. Koppel- of individuële of consulten.

  • Entretiens d'aide par la parole et/ou l'hypnose conversationnelle PTR en cas de difficulté de vie, mal-être, échec, deuil, problème relationnel, confusion, angoisse, perte d'envie ou d'énergie, etc. HP ou handicap bienvenus.

  • En plus de l'approche humaniste (ACP), existentielle, systémique et analytique, nous pouvons faire appel à d'autres outils d'aide, tels que le génogramme, l'hypnose eriksonienne, l'hypnose conversationelle PTR, le sculpting, la symbolisation, le conte, l'haptonomie et l'haptosynésie.

  • Voor jezelf zorgen kan ook betekenen dat je nieuwe concepten moet leren en delen... Relaties, echtpaar en gezin, communicatie, luisteren, respect voor anderen en voor zichzelf, zelfexpressie, persoonlijkheid, dat zijn de thema's die centraal staan in onze opleidingen.

Des anciens patients (ou participants) acceptent de témoigner pour vous:
cela fait du bien d'être écouté, il est possible de soigner ses traumas, les consultations sont vraiment aidantes.

Bij La Salamandre
kunt u verschillende opleidingen volgen
om uw relaties te verbeteren.
U kunt ook kiezen voor individuële begeleiding.
Online consultaties op aanvraag.
Wilt u een workshop of training volgen?

U kunt zich inschrijven via het formulier hiernaast.

Een vraag, een suggestie?
Neem gerust contact met me op!

Neem contact met me op